Kommende arrangementer

Sakskøbing Lokalhistoriske Forening

  • Arrangementer med lokalhistorisk indhold . . .


Kommende arrangementer


Tjenesteboliger i Sakskøbing

Tirsdag den  20. august

Vi besøger en karakteristisk tjenestebolig og viser efterfølgende billeder af Sakskøbings mange tjenesteboliger og embedsboliger

Det vil handle om godser, etater, præstegårde, banker, skoler og virksomheder.

Undervejs snakker vi om udvalgte bygninger og deres markante beboere gennem tiden.
Livet på Lindholm

Tirsdag den 10. september 2019 kl. 19.00 på Saxenhus

Øen Lindholm i Stege Bugt  er kommet i nationalt fokus, siden regeringen og Dansk Folkeparti aftalte at øen om tre år skal huse afviste asylansøgere og kriminelle.

Finn Jørgensen, Stubbekøbing, vil fortælle om øen, hvor han var forvalter i 18 år.

I foredraget fortælles om baggrunden for institutionens oprettelse og arbejdet med bekæmpelse af Mund- og Klovsygen. Desuden er det en beretning om livet og arbejdet i almindelighed på Lindholm i 90 år.


Peter Post

Tirsdag den 22. oktober 2019 kl. 19.00 på Saxenhus

Anne Marie Post, Maribo, vil fortælle om sin bog ”Peter Post’s Dagbog”.
Peter Nissen Post blev i 1915 indkaldt som soldat i den tyske hær. Efter 5 måneders rekruttid blev han sendt til Østfronten, taget til fange og sendt til en krigsfangelejr i Sarapol inde i Ural-bjergene. Peter Post kom til Danmark i efteråret 1918, men kunne ikke vende tilbage sit hjem i Sønderjylland, da han blev betragtet som deserteret soldat.
I dagbogen fortæller Peter Post om oplevelserne ved fronten, rejsen gennem Rusland, og særligt beskriver han dagliglivet i fangelejren.Pigerne på Sprogø

Torsdag den 12. november 2019 kl. 19.00 på Saxenhus

Cand. Phil. Carsten Egø Nielsen fortæller om øens historie, om baggrunden for, at man fik anstalten, lidt om oprettelsen, og om hverdagen for pigerne. Man hører om Sprogø under besættelsen. En rystende beretning. Det hele er ledsaget at billeder og dokumenter, der dokumenterer Sprogøs historie.